Està clar que cada vegada hi ha més mobilitat geogràfica de gent que va d'un costat a l'altre buscant una millor vida. El nostre país no és una excepció i, ja fa uns quants anys, que es dóna un fenòmen bastant important d'immigració d'altres cultures. A Catalunya també s' observa, des de fa un temps, un elevat nombre de gent de cultures diferents. Molts d'ells coneixen la llengua i d'altres no, però ens trobem en una terra de bilingüisme en la que, no solament es troben en un entorn nou amb una cultura diferent, sinó que també amb la necessitat d'aprendre un idioma. Això ha provocat que a les escoles catalanes sigui necessària una integració de la manera més ràpida possible i intentar que això no repercuteixi a la resta de la classe. Per això s'ha ideat un sistema en el qual s'integra l'anomenada "aula d'acollida".
Un exemple d'aula d'acollida la trobem a Aula d'acollida del Ceip Mas Masó. Salt(Gironès) on podem trobar un exemple d'organització i activitat.
Aquesta aula està força ben organitzada i té com a objectiu principal l'adquisició del llenguatge. Podem trobar: CONVERSA• ESCRIPTURA• BIBLIOTECA• EL TEMPS• JOCS DE TAULA• INFORMÀTICA• GRAFISME i MOTRICITAT FINA• JOC SIMBÒLIC.
Estan molt bé totes les àrees que es treballen, però trobo que també és important fer una prova inicial on hauríem de tenir una idea de quin nivell té cada nen i així poder fer una feina més personalitzada.
L'alumne, des de la seva arribada al centre escolar, ha de repartir el seu temps entre l'aula ordinària i l'aula d'acollida.
Podem trobar molta informació i activitats a aquest blog: Mis primeras semanas en el aula de enlace
Podem trobar molta informació i activitats a aquest blog: Mis primeras semanas en el aula de enlace
És un tema d'actualitat que estem vivint a les nostres escoles i com a educadors hem de tenir recursos.
Seguirem investigant....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada