22 d’oct. 2009

"Som a la tardor"

El blog Equip d'Interculturalitat Normalització i Acollida va ser dissenyat amb l'objectiu principal d'ajudar als alumnes nouvinguts de primària en el seu aprenentatge.
Alumnes i mestres treballen conjuntament en aules d'acollida, on utilitzen mètodes com per exemple les TIC.
Ja que aquest
blog està enfocat a les illes de Balears, també es fa esment d'una mica d'història de l'arribada del Català a les illes i de la gent que el parla actualment.
A part de treballar l'aprenentatge del català, els mestres primer treballen la seva integració amb la societat, i sobretot, dins de l'escola.
Aquest blog pretén fomentar l'ús tant oral com escrit del català amb els novinguts i potenciar l'ajuda i l'aprenentatge tant entre els alumnes, com dels alumnes cap al mestre, i del mestre cap als alumnes.
Finalment,també es fa referència a un article titulat
"Som a la tardor", on el projecte Espurna, proposa treballar la tardor amb aquests alumnes, com per exemple, fent panellets.
Aquesta activitat fa que els nens puguin treballar altres aspectes, com el treball manual, i per altra banda la cultura i tradició catalana, mostrant així els aliments amb què es prepararan els panellets i la manera en com es faran.
Com a opinió sobre aquest blog i les notícies que hi conté, penso que està molt ben enfocat cap a millores amb els nens nouvinguts i que amb l'ajuda de la gent que va posant comentaris amb noves propostes o amb crítiques constructives, poc a poc van confeccionant noves propostes per a les aules d'acollida.
També penso que activitats com aquesta de la tardor, són força beneficionses pels alumnes immigrants perquè poden començar a empapar-se de la nostra cultura i la llengua i alhora es poden divertir fent l'activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada